Workshop-urile UNDERCLOUD 2016

Pentru actorii profesioniști, UNDERCLOUD a pregătit în acest an două workshop-uri susținute de artiști internaționali.

Marți, 30 august, de la ora 14:00, Elena Kovalskaya, director artistic al Centrului Teatral Meyerhold din Moscova, va susține un workshop despre metodele de lucru ale centrului. Centrul Teatral Meyerhold este unul dintre primele teatre care au apărut în Rusia după Perestroika, o alternativă teatrului de repertoriu: teatru cu scenă-transformer, fără trupă și fără regizor artistic. Elena Kovalskaya este teatrolog, critic de teatru, a absolvit Academia Rusă de Artă Teatrală (GITIS), unde predă acum Istoria Avangardismului. Timp de 13 ani a fost redactor la cea mai populară revistă de teatru din Moscova, „Afișa” și timp de 7 ani a fost directorul artistic al festivalului de dramaturgie tânără „Liubimovka”. A colaborat cu Festivalul Concurs „Golden Mask” (juriu, expert al „Russian Case”, „New play”, „Teatrul polonez în Moscova”). În Centrul Teatral Meyerhold a venit cu proiectul de învățământ „Școala Liderului Teatral”.

În ultima zi de festival, miercuri, 31 august, de la ora 14:00, în Sala Arcelor, Alister O’Loughlin (protagonistul spectacolului „The Tragedian”) va susține un workshop de actorie care se va centra pe caracterizarea fizică și, în particular, pe construirea și schimbarea personajelor în raport cu publicul. Se va axa pe modul în care actorii care lucrează într-un cadru intim pot să jongleze cu arta lor și să ocupe spațiul creat între personaje, actor și public.

La cele două workshop-uri, intrarea este liberă. Deoarece locurile sunt limitate, vă rugăm să vă înscrieți în prealabil pe adresa de e-mail festival@undercloud.ro sau la numărul de telefon 0727.100.856.