UNDERCLOUD aduce teatrul independent in centrul istoric

UNDERCLOUD – Festival International de Teatru Independent revine, in acest an, in perioada 22-31 august 2016, cu o selectie extraordinara de spectacole si evenimente culturale din tara si din strainatate. Festivalul, aflat la a 9-a editie, se va desfasura intr-un spatiu nou, in centrul Capitalei: ARCUB Gabroveni, cladire emblematica pentru istoria Bucurestiului si un centru modern recunoscut, dedicat culturii urbane. Astfel, timp de zece zile, zecile de productii si evenimente conexe oferite de Festivalul UNDERCLOUD vor fi gazduite in cinci dintre salile Hanului Gabroveni.

„UNDERCLOUD va invita sa traiti din nou experienta unica a unui festival care pune accentul pe calitate, inovație, deschidere si experiment. Zece zile pline de teatru, la sfarsit de vara, intr-un spatiu nou, in inima Bucurestiului, pentru a incepe toamna pe modulul teatru”, a spus Chris Simion, regizor si directorul Festivalului Undercloud.

Editia a 9-a a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD  va propune publicului cele mai noi si incitante productii din spatiul independent romanesc, dar si cateva productii de teatru independent din strainatate. Anul acesta, programul festivalului va cuprinde spectacole din Anglia, Franta, Rusia, Republica Moldova, Israel si Grecia.

Si in editia din acest an, UNDERCLOUD va prezenta publicului cele trei sectiuni principale cu care publicul s-a obisnuit deja:

  • sectiunea „Concurs”, in cadrul careia vor participa spectacole romanești care aduc un plus de noutate si originalitate;
  • sectiunea „Invitati din Romania”, categorie care include montari ce si-au castigat deja notorietatea si a caror prezenta in festival incurajează dialogul intre artistii consacrati si cei aflați la inceput de drum;
  • si sectiunea „Invitati din strainatate”, introdusa din 2014, cand festivalul a devenit international;

Ca noutate, festivalul introduce si sectiunea „One-man/one-woman show”, care va aduce in prim-plan o forma de teatru extrem de ofertanta si prolifica pe scenele romanesti și internationale. Mai multe detalii despre spectacole si artistii invitati, gasiti pe site-ul nostru demo.prologue.ro/undercloud si pe pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/undercloudfestival.

 

Alaturi de spectacolele de teatru, in cadrul Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD vor avea loc si evenimente conexe, precum lansari de carte, workshopuri, masterclass-uri, tinute de personalitati din lumea teatrului romanesc, dar si de invitati din strainatate. De asemenea, cu ocazia centenarului DADA, va exista si un focus dedicat acestei miscari.

UNDERCLOUD se desfasoara sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival international de teatru independent din Romania care a primit aceasta distinctie.

UNDERCLOUD, eveniment organizat de Asociatia Miscarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, cofinantat de AFCN, sustine Bucuresti 2021 –  Oras candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii. Afla mai multe pe www.bucuresti2021.ro.