Ultima duminică din august 2015 la UNDERCLOUD

 

În ultima duminică a verii lui 2015, la UNDERCLOUD publicul a putut viziona două spectacole invitate, „Cabaretul cuvintelor” (precedat de  lansarea cărții „Omul din care a fost extras răul” de Matei Vișniec, în prezența autorului) și „Freak Show”, și ultimul spectacol din Concurs, „Happy End”.

Cabaretul cuvintelor”, în regia lui Alexandru Nagy, cu Aida Averiței, Octavian Costin, Ionuţ Niculae, Ştefan Pavel (Producţie: Teatrul Independenţilor Profesionişti și Teatrul Mignon), este o reprezentare în cheie metafizic-absurdist a rolului Cuvântului. „Veți afla de ce cuvântul eu nu vorbește nici o limbă străină, de ce cuvântul întotdeauna este un monstru și de ce cuvântul întoarcere trebuie strecurat întotdeauna cu grijă în buzunarul hainei sau al pardesiului. Veți mai afla, cu puțină răbdare, de ce trebuie să vă fie milă de cuvântul rău, cum vă puteți face de cap în cuvântul poem și cum să recunoașteți pe stradă, după silueta sa fină și înaltă, cuvântul dorință”. (Matei Vișniec)

Freak Show” (producție indepdendentă) este un one-man show cu și de Florin Piersic Jr., în care actorul interpretează 13 personaje! Spectacolul a primit Premiul special al juriului în cadrul Festivalului Comediei Românești, ediția a XII-a, secțiunea Teatru Independent.

În spectacolul „Happy End” de Zsolt Poszgai, în regia lui Alexandru Bogdan, cu Raluca Aprodu și Tudor Aaron Istodor (producție Godot Cafe Teatru), reţeta spre un final fericit este diferită de tot ce ne­au învăţat basmele şi filmele de la Hollywood. Textul, montat în premieră în România, este povestea unei femei care la 30 de ani caută un bărbat cu care să­şi împartă viaţa. Timp de 10 ani a avut grijă de o bătrână, dar după ce aceasta a murit, se trezeşte complet singură. N­are familie, n-are niciun prieten, aşa că începe căutarea unui Făt­Frumos. Dar pentru că trăim nişte vremuri cel puţin interesante, „Făt Frumos” capătă mai multe înfăţişări. Înfăţişări pline de umor, dar şi de sensibiliate şi romantism.

DSC_4054DSC_4082

DSC_4175DSC_4166DSC_4156

DSC_4401DSC_4411DSC_4416DSC_4423

DSC_4464DSC_4482 DSC_4595DSC_4640DSC_4735DSC_4770