Teatru și discuții despre teatru, în cea de-a șasea zi la UNDERCLOUD

Ziua de joi, 27 august, a debutat cu un atelier-discuție despre teatru, condus de Sanda Manu. Cei prezenți la discuție au avut prilejul de a asculta amintiri ale doamnei profesoare din timpul facultății, despre cât de mult iubește actorii și publicul, și anecdote legate de câteva dintre întâlnirile pe care le-a avut de-a lungul vieții cu actori din toată lumea.

Seara a continuat cu un eveniment în memoria lui Valentin Nicolau, prin conferința-omagiu susținută de George Banu, cu tema „Valentin Nicolau, om de teatru – schiță de portret”, și prin interpretarea actorilor Claudiu Bleonț și Cristi Iacob în spectacolul-lectură, semnat de Chris Simion, după piesa „Păstrează copia și nu uita originalul” scrisă de Valentin Nicolau.

Pe lângă conferința-omagiu susținută, cunoscutul critic de teatru George Banu, aflat pentru prima dată la Undercloud, și-a lansat două volume: „Parisul personal. Casa cu daruri” și „Japonia, imperiul teatrului” , în prezența criticului de teatru Monica Andronescu, moderator al evenimentului.

Spectacolul „La țigănci”, după Mircea Eliade (regia: Andreea și Andrei Grosu), a încheiat cea de-a șasea seară de festival. În distribuție: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian și Bogdan Cotleț. Spectacolul este o montare după cea mai cunoscută nuvelă fantastică a lui Mircea Eliade și îl are în prim-plan pe Gavrilescu, profesor de pian, personaj tipic eliadesc, care pendulează între spațiul sacru și cel profan, singurul capabil să experimenteze și să vadă ce este dincolo de aparențe.

 

DSC_1924DSC_1949

DSC_1792DSC_1460

DSC_1430DSC_1422

DSC_1672DSC_1381_1

DSC_1404DSC_1336