SPECTACOLE DE TEATRU-DANS ISRAELIAN LA UNDERCLOUD 10

Pe 28, 29 și 30 august, în ediția aniversară UNDERCLOUD, celebra companie de dans MASH, din Israel, vine cu trei spectacole inedite:

Ani-Ma (28 august), în regia lui Odelya Kuperberg, este primul spectacol solo al tinerei artiste israeliene Roni Chadash, câștigătoare a prestigiosului Best performer Award, la Masdanza Festival din Spania, în 2016.

Gravitas (29 august), concept și coregrafie: Ofir Yudilevitch, cu Asher Ben Shalom și Ofir Yudilevitch, este un performance care își propune să sfideze forța oarbă a gravitației, iar HA-E 4-2 (30 august) în coregrafia lui Ido Tadmor, cu Daniel Abreu și Ido Tadmor, vorbește despre prietenia dintre doi soldați, într-o zonă de război.

Publicul are ocazia să dialogheze cu artiștii companiei MASH luni, 28 august, în cadrul conferinței Make Dance, not War, moderată de Constantin Chiriac, directorul FITS și a Teatrului Radu Stanca din Sibiu.

Compania MASH, condusă de Ruby Edelman și Ofra Idel, are un puternic rol social și artistic în Israel, oferind o platformă pentru tinerii creatori, în încercarea de a-i încuraja să se concentreze pe dezvoltarea mediului artistic local și de a aborda aspectele complexe ce apar din întâlnirea a mai multe comunități în Israel. Compania organizează, de asemenea, și un festival anual, The Jerusalem International Choreography Competition and The International Dance Week, menit să susțină creația locală și colaborările internaționale.