S-au pus în vânzare biletele pentru UNDERCLOUD 2016

Anul acesta, peste 40 de spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate vă aşteaptă la UNDERCLOUD 2016. În perioada 22 – 31 august vă propunem zilnic producții teatrale din România și din alte șase țări, precum și conferințe, spectacole-lectură inedite, spectacole de teatru-dans şi expoziții.

Acum puteti achiziționa bilete on-line, de pe http://www.bilete.ro/cultural/, iar începând cu 16 august acestea vor fi puse în vânzare și la Casa de Bilete ARCUB-Gabroveni. Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2016 este disponibil aici.

Prețul unui bilet este de 35 RON. 

Cele zece zile de festival cuprind producții variate, surprinzătoare prin caracterul inovator, îndrăzneț, experimental și care vor mulțumi toate gusturile: de la comedie la teatru filozofic, de la lectură la dans. Programul va oferi publicului ocazia să cunoască noile direcții înspre care merge teatrul independent, prin secțiunea Concurs, în care participă 12 spectacole.

Prin categoria Invitați din România, publicul va putea să vadă montări de prestigiu, cu artiști consacrați. Unul dintre invitații speciali ai ediției de anul acesta este Răzvan Vasilescu, unul dintre cei mai importanți actori români de teatru și cinema, care se alătură pentru prima oară festivalului UNDERCLOUD cu două spectacole: Creditul, în regia lui Mihai Constantin, unde joacă alături de Șerban Pavlu, și „Era OK și la 60!”, un one-man show despre micile minuni, plăceri, abandonuri și paradoxuri ale vieții unui om care își descoperă în fiecare zi bucuria de a trăi. Zeci de alte spectacole, atât din secțiunea „Concurs”, cât și din „Invitați din România”, vor completa UNDERCLOUD 2016, care se ghidează și anul acesta după principiul calității și cel al inovației.

Undercloud, ajuns la a treia ediție internațională, a extins categoria spectacolelor invitate din străinătate și va prezenta șase montări din Anglia, Franța, Rusia, Republica Moldova, Israel și Grecia:

  • „The Tragedian”, de la Prodigal Theater din Londra (Premiul pentru Cel mai bun actor la Brighton Festival Fringe, o nominalizare la The Stage Awards și este câștigătorul Edinburgh Festival Fringe „Three Weeks Editors Award Edinburgh Festival Fringe”)
  • „Voix dans le noir”, Franța, spectacol de marionete pentru adulți, al lui Eric Deniaud (de la Collectif Kahraba)
  • „One Day We Will All Be Happy”, de la Centrul Meyerhold din Moscova
  • „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” (Teatrul „Eugene Ionesco” din Chișinău)
  • „Philoctetes” (Grecia)
  • „Control Freaks & More”, Israel (participări la festivaluri și evenimente în cinci continente și peste 25 de țări – Australia – Brisbane Festival; Italia – Bienala Internațională de Arhitectură din Veneția, New York – Central Park SUMMERSTAGE Festival; China – Shanghai Expo și Guangdong Festival; Johannesburg – Bienala Interdisciplinară pentru Arhitectură, India – Festivalul Internațional de Film din Goa; etc.)

În plus, două dintre workshopurile programate în festival vor fi ținute chiar de unii dintre artiștii veniți din străinătate: Alister O’Loughlin, de la Prodigal Theatre.