Un tramvai numit dorinta
august 4, 2014
5:40 pm

„Un tramvai numit dorinta”

Autor: Tennessee Williams – adaptare Andrei si Andreea Grosu

Distributia: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnozki

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Scenograf: Vladimir Turturica

Producator: Teatrul UNTEATRU

Durata: 1h 40 min

Data: 1 Septembrie 2014

Orele 20:00

Sala: Clubul Taranului (Sala mica)

Spectacol in concurs

„Un tramvai numit dorinta”

„Un tramvai numit dorinta” este spectacolul care urmareste sub lupa evolutia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: ratarea. Textul lui Williams sta la baza unei creatii spectaculare care isi doreste raspandirea unei povesti de care nu te mai poti desparti.

AFIS - un tramvai numit dorinta„Un tramvai numit dorinta pune sub lupa evolutia a patru personaje aflate sub semnul unui destin comun: ratarea in diferite forme. De pilda, surorile Blanche si Stella sunt victimele dependentei afective. Fantasma de care se agata amandoua, dragostea – pe care Blanche o priveste romantic, iar Stella, hiperlucid – le transforma in victime ale celorlalti, dar si ale lor insesi. Acest traseu este atent urmarit in spectacol printr-o formula proaspata de teatru realist, simplificat la maximum, dar sustinut de simboluri puternice.

Regizorii Andreea si Andrei Grosu au gandit un spectacol bazat pe actori, adaptat unui spatiu mic, intim, care devine o adevarata provocare scenografica si regizorala, provocare rezolvata prin valoarea metaforica atribuita obiectelor folosite si prin atentia permanenta la detaliu”.

Premiul „Teatru de maine” acordat de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti 2013, Marele Premiu Iasi Fringe Festival 2013.

1