TEATRU : Reality check + #nuEu
iunie 19, 2022
16:00
București
TDR sala „Iosif Naghiu”
Google Map

SECȚIUNEA CONCURS

(1) REALITY CHECK

PRODUCȚIE: Indie Box

COREGRAFIE: Denis Bolborea

PERFORMER: Denis Bolborea

ARTIST VIZUAL: Andrei Cozlac

LIGHT DESIGN: Alexandros Raptis

DURATA: 35 minute                                       

Text în limba engleză.

DESCRIERE: Reality check este un solo performativ care vorbește, în primul rând, despre capacitatea corpului de a rezona cu mediul, dar și despre modul în care prezența și acțiunea corpului modifică spațiul. Face parte din trilogia Singing Bodies, și se plasează la intersecția mai multor medii de expresie, precum dans contemporan, live looping vocal, videoproiecție și text.

În Reality check, percepția asupra realității subiective este chestionată constant, prin verificarea simțurilor și senzațiilor. Urmele subtile ale unor experiențe de improvizație, în diverse spații publice, conturează performance-ul ca un traseu printre discursuri care se suprapun: spirala ritmului alert al orașului și al propriei minți.

Căutăm să procesăm conștient între propriile proiecții asupra realității și apartenența la o posibilă realitate crudă, neetichetată.

Cum ne transformă aceste discursuri exterioare atunci când reușim să devenim mai conștienți de granița dintre interior și exterior?

(2) #nuEu

TEXT: Samuel Beckett

REGIE: Casandra Topologeanu

DISTRIBUȚIE: Andreea Tănase

DESIGN VIDEO și SUNET: Cătălin Cărămidă și Ovidiu Cristian

DESIGN LUMINI: Andrei Enache

DURATA: 50 minute

DESCRIERE: #nu Eu este un one woman show, cu elemente performative de video și sound design, despre o femeie aflată în izolare ,care încearcă să-și recupereze viața, confruntându-se cu propriul trecut.  Plecând de la nevoia de a evada dintr-o realitate dificil de acceptat, de la amnezia disociativa din povestea pe care Beckett o propune în textul Nu Eu,  spectacolul este o recompunere confesivă despre izolare, abuz și felul în care acestea ne-au modificat raportarea la propria realitate și feminitate.

Spectacolul folosește efecte speciale de lumină și sunet și nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de epilepsie,  celor cu pacemaker sau celor cu  fotosensibilitate!