FILM : Care dintre noi?
iunie 15, 2022
21:00
București
J`ai Bistrot
Google Map

EVENIMENT CARITABIL

Proiecția filmului „Care dintre noi”

TEXT și REGIE: Chris Simion – Mercurian

DISTRIBUȚIE: Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, Delia Grigoroiu, Eva Spiru și Alexandra Mercurian

SCENOGRAFIE: Maria Miu

D.O.P.: Cristi Enache

Biletele vor fi donate Asociației R.O.Z.

Asociația R.O.Z. înseamnă Răbdare, Optimism și Zâmbet și se adresează femeilor care trec printr-un diagnostic oncologic, dar și aparținătorilor lor.

DESCRIERE: Într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăiește cât o viață, unde se desenează uși când nu există niciuna și unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre, cinci personaje cu experiențe diferite de viață reușesc în final să vadă situația în care sunt ca pe o oportunitate.

“Care dintre noi” pentru că nu știm niciodată care dintre noi. Una din 8 femei este diagnosticată cu cancer de sân. Și cu toate acestea cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă poți să îl vezi așa. În 2017 am fost diagnosticată, iar povestea filmului este inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul „Care dintre noi” este modul meu de a le împărtăși celor care trec prin încercarea asta că există lumină în spatele bolii. Fiecare are în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze și să  abodeze ușor, cu umor. Există situații mult mai dramatice decât cancerul. Detașarea, schimbarea de perspectivă, atitudinea pozitivă nu sunt sfaturi, sunt câteva exerciții care pot fi de folos.. Viața e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poți, ți se pare. Poți mult mai mult.” spune Chris Simion – Mercurian.