EXPOZIȚIE : *I might be a star*
iunie 13, 2022
10:00 am
București
Grivița 53

Titlul acestei expoziții nu este întâmplător. Asta gândește orice artist, indiferent că vorbim despre pictori, sculptori, actori, regizori, scenografi, performeri. *I might be a star* este o declarație a lui Jean Michel Basquiat, cel care a inspirat ediția cu numărul 15 din UNDERCLOUD, iar această expoziție scoate în evidență exact temele pe care artistul le expora în lucrările sale: puterea imaginației, efervescența culorilor, formele bizare și totuși înțelese și iubite de public, contrastul între sărăcie și bogăție, între experiențe interioare și exterioare, între integrare și segregare. 

Deși au trecut mai mult de 30 de ani de la moartea lui Basquiat, toate aceste teme sunt în continuare parte din discursul și problematica socială, poate acum mai mult ca niciodată. Așa că artiștii o folosesc în continuare ca inspirație, încercând să pună probleme, să ne ofere contexte, să atragă atenția. 

Prin puterea culorii, a formelor ciudate sau familiare, prin expresivitatea liniei și prin puterea subiectului, artiștii selectați prezintă o viziune contemporană despre societate, cu certitudinea că *they might be stars*. 

Powered by MECENA.ART