CONCERT : Nicu Alifantis & Zan
iunie 17, 2022
21:00
București
UNARTE curte
Google Map

Concert NICU ALIFANTIS & ZAN cu muzică din spectacolele de teatru!

Organizat împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române.

Fondurile strânse din bilete se duc către Grivița 53 – primul teatru construit împreună la inițiativa Muzeului si a lui Nicu Alifantis. 

N I C U   A L I F A N T I S este un artist complex, unul dintre  cei mai prolifici compozitori de muzică de teatru, muzician, actor și poet.
În cei aproape 50 ani de activitate, NICU ALIFANTIS a compus muzica a peste 100 de piese de teatru, a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori români, a scris muzica pentru 17 filme, a lansat 36 de albume discografice din care 19 individuale, 6 de autor și 11 de colecție, a susținut peste 5500 de spectacole și recitaluri, activitate artistică pentru care a fost distins cu 19 premii de excelență naționale și internaționale și decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
În 1995 fondează grupul ALIFANTIS & ZAN, alături de care susține sute de spectacole de-a lungul timpului. O muncă asiduă de creație încununată de lansarea cu mare succes a celui mai recent album, în noiembrie 2021, „Leoneed is Love” – un omagiu adus poetului Leonid Dimovși regizorului Alexandru Tocilescu.
NICU ALIFANTIS este unul dintre puținii artiști prezenți pescenele din România și din străinătate, care se remarcă prin adresabilitatea către un public diversificat , rafinat și de toate vârstele.
Dăruiește emoție prin muzică și teatru, având un real succes cu evenimente inedite, cum ar fi: „Cântece de șemineu”, Mozaic” sau „Șotron”, un spectacol interactiv deosebit pentru părinți  și copii ori, proiectul de înaltă ținută, „SimphoNicu”.
De la suflet la suflet, dar și… pour les connaisseurs, spectacolele marca NICU ALIFANTIS sunt un regal.

DECLARAȚIE DE DRAGOSTE

De ce să vrei să construiești un Teatru? Și când spun “construiești” mă refer la adevăratul sens al verbului a construi. “A forma un întreg (o clădire, o mașină etc.) legând în mod trainic și în ordinea cerută părțile lui componente după un plan prestabilit; a realiza o construcție de proporții vaste, care necesită lucrări numeroase, variate și complexe.” De ce? În anul de grație 2022? În plin cutremur al întregului mapamond, când lucrurile nu par nici pe departe a se fi așezat în ordinea lor firească? Doar dacă îți iubești atât de tare meseria și breasla încât ajungi să crezi că vocația ta e una de ctitor. Ce nebunie minunată, ce crez, ce dăruire! Da, Chris Simion-Mercurian, pentru acest motiv am acceptat să cântam pro bono, eu cu Zan, la Undercloud. Vom dona toate încasările concertului nostru noului Teatru, Grivița53! O facem cu mare dragoste și cu mult respect. Fie să se nască!

Nicu Alifantis