DANS : BURNOUT
iunie 19, 2022
18:00
București
TDR Sala „Ion Băieșu”

SECȚIUNEA CONCURS

de Arcadie Rusu

PRODUCȚIE: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”

ASISTENT: Alexandra Zavelea

DISTRIBUȚIE: Bianca Andrieș, Ioana Brumar, Armand Crișan, Aurelian Culea, Diana Dănilă, Francesca Fülöp, Alexandru Horghidan, Gabriel Hrițcu, Andrei Nicolae Ionescu, Sabina Lazăr, Andrei Mărcuță, Rudy Alexandra Nica, Cătălina Nițu, Laura Oana, Iosif Paștina, Ioana Tănasă, Alexandru Tudor

MUZICA: Alexandru Suciu

COSTUME: Roxana Burlaca

LIGHT DESIGN: Nicoleta Ivan

OPERATOR SUNET/ASISTENT LUMINI: Alexandru Petre, Alexandru Agafitei

AFIȘ: Bogdan Tulbure

DURATA: 1h 15min

Spectacol coregrafic realizat cu studenții anului II al masteratului de actorie din UNATC

BURNOUT e un spectacol coregrafic în chip de corp uman, unde mișcarea fizică ne conduce spre emoție. În sine, burnout-ul este o afecțiune complexă asociată cu epuizarea mentală, fizică și emoțională care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung. Etapele prin care trece o persoană pană ajunge la epuizare sunt: nevoia puternică de afirmare, neglijarea nevoilor personale, apariția situațiilor conflictuale fie acasă, fie la birou, negarea problemelor, izolarea de familie și de grupul social, schimbarea comportamentului, autodevalorizarea, sentimentul de gol interior, stări depresive, colaps fizic și emoțional.

De cele mai multe ori nu noi ne trăim viața, ci viața ne trăiește pe noi, căutând lumea pe care o percepem fericită, asociată adesea cu poziții sociale înalte, dorința de putere, dobândirea ei și foarte, dar foarte mulți bani.

Spectacolul surprinde o iluzie a unui ideal trecător, a unei fericiri de consum și speranța că totul va fi bine.