Workshop Yoga Balance (pentru actori)
septembrie 29, 2021
10:00
București
MȚR Sala Mare

CU: Dana Rusu

DURATA: 1h 30min

Un workshop de hatha yoga dedicat tinerilor actori în formare. Workshop-ul prezintă tehnici de respirație, de meditație și asane, metode ce pot fi folositoare actorului în perfecționarea artei sale. Cursul este împărțit în două module: hatha yoga balance și hatha yoga back bending.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Accesul la curs se face doar pe bază de înscriere. Pentru înscriere, trimiteți un email la adresa undercloud2021@gmail.com cu următoarele informații: nume, prenume, vârstă, număr de telefon și câteva rânduri relevante despre voi. Înscrierea se face pentru ambele module. În cazul în care nu sunteți disponibili în ambele zile, vă rugăm să renunțați la loc în favoarea altcuiva. Nu uitați de echipamentul de mișcare, prosopul și sticla de apă!

Yoga nu este nici religie, nici sport, este o filosofie practică! Yoga încearcă să cerceteze și să depășească nivelurile subtile ale identităților false, pentru a descoperi adevăratul sine. Scopul practicii yoga este Auto-Realizarea, pe toate cele trei planuri, trup, suflet și spirit. Pentru a putea atinge acest țel înalt, yoghinul trebuie să-și descopere adevărata conștiință a sinelui, învățând întâi să-și controleze respirația (pranayama), să-și domine în întregime corpul și să îi descopere puterile nelimitate (asanas), să-și controleze simțurile și senzațiile (pratayahara), să-și mărească puterea de concentrare (dharana) și să-și stăpânească fluxul gândirii prin meditație (dhyana). Printr-un proces similar, la o scară mai mică bineînțeles, dar cu aceeași intensitate a senzațiilor, trece și actorul în formarea sa profesională, precum și ulterior, în inițierea sa în fiecare rol pe care îl va juca. Metodele antice ale yoghinilor de auto-desăvârșire pot fi împrumutate și folosite cu success și de către actori în încercarea lor de a se forma ca artiști totali. Actorul într-un control absolut al sinelui: corp, gând, emoție!