Voyeur
august 4, 2014
5:58 pm

„Voyeur” – Teatrul Act

Autor: Gardner McKay

Distributia: Tudor Aaron Istodor si Alexandra Ionita

Regia: Claudiu Istodor

Scenograf; Light & sound Design: Iulian Baltatescu

Producator: Teatru de Arta

Durata: 1h 20 min

Data: 2 Septembrie 2014

Orele 20:30

Sala: Clubul Taranului (Sala mica)

Spectacol in concurs

 

Voyeur de Gardner McKay

Piesa are la baza romanul Papusarul al lui Gardner afisMcKay si este povestea unui psihopat a carui placere bolnava este aceea de a tortura femeile, intr-un joc al mintii care forteaza granitele moralitatii. Dialogul si jocul scenic al personajelor, sustinute de un decor realist, asigurat de Iulian Baltatescu, induc publicului o stare aparte, de o extraordinara incarcatura emotionala, si creaza publicului impresia ca asista la o lupta nedreapta, in care raportul inegal de forte mareste tensiunea si furia spectatorilor.

„Piesa aceasta este despre abilitatea noastra vasta de a ne manipula unii pe ceilalti, despre darul nostru minunat de a minti si despre capacitatea noastra de a crede in orice adevar, in forma in care ni se potriveste….

Este despre compromis, despre dorinta noastra de a ajunge in pat cu calaul, despre nelegiuirea noastra morala, pierderea instinctelor si credintelor noastre.
Este despre capacitatea noastra de a asimila oroarea, faptul ca o crima este o crima doar daca ni se intampla noua; nimic altceva nu ne manie.”
Gardner McKay, autor

1