Vocea umana
august 14, 2014
3:54 pm

“VOCEA UMANA”

Distributie: Oana Pellea

Regie:  Sanda Manu

Scenografia: Iuliana Vâlsan

Durata: 50 min (fara pauza)

Data: 10 Septembrie 2014

Orele 19:00

Sala: Studio “Horia Bernea” – Noul Cinematograf al Regizorului Roman ( Sala mare)

Spectacol invitat

„Vocea umana” de Jean Cocteau

Spectacolul s-a jucat la Teatrul Cockpit din centrul Londrei.

Un singur personaj pe scena si un telefon care suna. O femeie care raspunde si care e indragostita. Nimic nu se aude dincolo de vocea ei. In jurul sonoritatii propriului corp, ea construieste o lume. Totul pleaca de la aceasta femeie desculta intr-o camera insingurata, care asteapta un telefon de la un barbat de care s-a despartit. Asteapta ultimul lui apel, iar in gestul simplu prin care ridica receptorul navalesc toate sperantele si amintirile, laolalta cu toate regretele si spaimele pe care le lasa in urma adjectivul „parasita”.

Pentru acest rol, Oana Pellea a fost nominalizata la premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in anul 2011.

Oana Pellea, „actrita-clovn, actrita-furtuna, actrita excentrica, actrita elaborata, intr-un cuvant, actrita celebra”, dupa cum o caracteriza Sanda Manu, este una dintre cele mai cunoscute personalitati teatrale si cinematografice din Romania.

Spectacolul „Vocea umana” face parte din seria „Povesti spuse-n romaneste”, ce propune publicului romanesc si britanic din capitala Marii Britanii si din imprejurimi intalnirea cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri din tara, inspirate de texte clasice sau contemporane, romanesti si universale. Proiectul este o initiativa a Claudiei Cirlig si este dezvoltat impreuna cu ICR Londra.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ryCFt_aXUNI

1