Step 100%
august 14, 2014
10:07 am

“ Step 100%” – Gestual Art Company

Distributia: Claudia Negroiu, Dana Porlogea

Regie, coregrafie momente step: Claudia Negroiu

Costume, accesorii: Razvan Vasilescu

Compozitia plastica: Aurel Patrascu

Coregrafie momente dans: Beatrice Enea

Producator: ARCUB, Compania de teatru Gestual Art

Durata: 1 h 5 min

Data: 1 Septembrie 2014

Orele: 22:00

Sala: Studio “Horia Bernea” – Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Sala mare)

Spectacol in concurs

 

Articol presa – ZIUA

CULTURA – Luni, 24 ianuarie 2005

„Step 100%”

Dinamic, sensibil, exploziv uneori, spectacolul surprinde permanent prin relatia speciala intre dans si teatru pe care o propune. Regia si coregrafia momentelor de step sunt semnate de Claudia Negroiu, care interpreteaza si una dintre partituri, alaturi de Iuliana Asproiu si Dana Porlogea (reprezentand impreuna Compania Gestual Art).

La realizarea spectacolului au mai participat Beatrice Enea, creatoarea coregrafiei momentelor de dans, Razvan Vasilescu, prin costumele si accesoriile extrem de rafinate, si Aurel Patrascu, realizatorul compozitiei plastice si al afisului, Laurentiu Marjan, maestru sunet, Catalin Nicolescu, maestru lumini, Cristian Puscaciu, regizor tehnic. „O lume uitata. O lume a armoniilor, a echilibrului, a lucrului bine facut, fara efecte, cu rigoare si legi bine sedate care nasc de la sine o posibila modernitate a formei.

A fost un efort sustinut si exceptional al Danei Porlogea si al Iulianei Asproiu, fiecare participand direct si suportand cu stoicism nenumaratele repetitii. Participarea coregrafei Beatrice Enea, o profesionista de exceptie si un om admirabil, creatiile lui Razvan Vasilescu care au conturat si au sporit spectacolul vizual si nu in ultimul rand cenzurarea atenta din partea pictorului Aurel Patrascu care semneaza afisul au facut posibila „nasterea” acestui spectacol.

Un spectacol pe muzica anilor ’20. Simplu, fara senzational, „curat”, ca aventura liniei unui desen pe hartie”, spunea regizorul-coregraf Claudia Negroiu dupa terminarea repetitiilor si in asteptarea primului spectacol.

 1
FRAGMENT DIN CUVANTUL REGIZORULUI
O LUME UITATA. O LUME A ARMONIILOR, A ECHILIBRULUI, A LUCRULUI BINE FACUT, FARA EFECTE, CU RIGOARE SI LEGI BINE SEDATE CARE NASC DE LA SINE O POSIBILA MODERNITATE A FORMEI.
PARTICIPAREA COREGRAFEI BEATRICE ENEA ,O PROFESIONISTA DE EXCEPTIE SI UN OM ADMIRABIL , CREATIILE LUI RAZVAN VASILESCU CARE AU CONTURAT SI AU SPORIT SPECTACOLUL VIZUAL SI NU IN ULTIMUL RAND CENZURAREA ATENTA DIN PARTEA PICTORULUI AUREL PATRASCU CARE SEMNEAZA SI AFISUL AU FACUT POSIBILA ,,NASTEREA “ ACESTUI SPECTACOL.
UN SPECTACOL PE MUZICA ANILOR ‘ 20, SIMPLU, FARA SENZATIONAL, ,,CURAT“, CA AVENTURA LINIEI UNUI DESEN PE HARTIE.
CLAUDIA NEGROIU