Noi. Nouă. Ne. Ni. – Studii despre iubire
august 5, 2015
9:24 pm
Sala Mare, Muzeul Țăranului Român, București

Vineri, 28 august 2015

Ora 20:30

Spectacol invitat

Autor: Chris Simion în dialog cu Ortega y Gasset

Distribuție: Carla Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Denis Bolborea

Regie: Chris Simion

Coregrafie: Irina Strungăreanu

Producător: Chris Simion Theatre & More

Durată: 1h și 15 min

Sala Mare

*Înaintea spectacolului lansare carte Hamlet și nebunia lumii de Octavian Saiu în prezenta autorului. Ora 20.15

În anul 2015 Chris Simion lansează proiectul Chris Simion Theatre & More, un instrument prin care regizoarea își propune să realizeze cel puțin o dată pe an un spectacol exclusiv cu tineri pe care dorește să îi promoveze, mergând pe principiul că “nu notorietatea convinge, ci performanța”. „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” este primul spectacol marca Chris Simion Theatre and More.

Spectacolul lui Chris Simion vorbeşte despre iubire şi viaţă, despre speranţă şi iluzie, despre aşteptări vs. împliniri, cu o ironie dulce-amară şi cu un umor eliberator, pune accentul pe iubirea de cuplu, în care oricine se poate regăsi. În definitiv, fiecare dintre noi a avut la început un balcon ca în Romeo şi Julieta, pe care apoi au întins rufe. Chris Simion îi oferă o replică teatrală lui Ortega y Gasset, cu ale sale „Studii despre iubire”, fiind construit pe un cocktail de culoare, muzică, text, dans și videoproiecție. Un spectacol dinamic, cu multă ironie și umor, poezie și sensibilitate. Fără să fie o dramatizare după eseul lui Ortega y Gasset, spectacolul lui Chris Simion aduce în contemporaneitate ideile filozofului despre sentimentul universal al iubirii. „Dacă nu ar fi spectacolul meu, aș spune că e genial. Fiind spectacolul meu, spun doar că e beton. Am avut norocul să lucrez cu trei oameni extraordinari, care mi-au dat cec în alb și au avut încredere deplină în țăcănelile mele. Coregrafa Irina Strungăreanu, dansatorul Denis Bolborea și actrița Carla-Maria Teaha. Bonus: Tiger Lillies din a căror muzică mi-am făcut coloana sonoră. Spectacolul n-are o distribuție care să te agațe prin notorietate, dar te convinge prin performanță. Timp de 1 oră și 15 minute… o temă clișeu, iubirea, devine un studiu plin de (auto)ironie. Nu m-am inspirat din situații dramatice și telenovelistice, ci din cele pline de umor. Nu are pauză, este one shot. Nu e clasic, ci un puzzle de teatru – dans – video – sunet. Mi-am dorit de foarte mult timp să semnez un astfel de spectacol. Iată-l.” – Chris Simion, regizoarea spectacolului.

Iubirea este un impuls către perfecţiune, spune Ortega y Gasset, o mişcare a sufletului care iese din sine şi se îndreaptă către ceva care îl poate înălţa. Dar realitatea este departe de a fi o poveste cu prinţi şi prinţese, iar replica pe care o dă Chris Simion filozofiei lui Ortega y Gasset plasează iubirea într-un context modern, realist, în care să poţi trăi mai mult şi visa mai puţin. „Ne-ar fi mult mai simplu dacă n-am mai căuta în celălalt perfecţiunea” – dezamăgirea ar fi mai mică.

 

[ngg_images gallery_ids=”14″ display_”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]