Dumnezeu iubeste
august 14, 2014
10:59 am

“ Dumnezeu iubeste”  de Zlata Demina

Distributia: Magda Catone, Amalia Ciolan, Teodora Calagiu Garofil, Ana Maria Carablais, Tamara Roman, Darius Daradici/ Liviu Cheloiu

Regia & Scenografia: Tomi Cristin

Traducerea: Elvira Platon Rambu

Productie: Teatru patru

Aranjamentul muzical: Tomi Cristin

Fotografia: Tudor Petrescu si Andrei Casandra

Durata: 1 h 10 minute

Data: 3 Septembrie 2014

Orele 19:30

Sala: Biblioteca Muzeului

 Spectacol invitat

“Dumnezeu iubeste”

“Dumnezeu iubeste”este un spectacolde colocviu, care are la baza textul Zlatei Demina, dramaturg rus de scoala noua, traducerea, din limba rusa, apartinand Elvirei Platon Rambu, actrita a Teatrului Regina Maria Oradea.

Afis jpegIdeea de spectacol – colocviu nu este una noua in peisajul teatrului romanesc, independent, incercari de acest gen, constituite in Teatru forum, interactive, pe teme sociale, fiind realizate in ultimul timo si avand un real success.

Originalitatea acestui proiect consta, insa, in faptul ca ideea a venit de la un grup de tinere actrite, mame a unor copii de, aproximativ, aceiasi varsta.

Cum in spectacol, tema principala este MAMA, au rezonat cu subiectul piesei, traind deja experienta maternitatii. Cu totii suntem fii unor mame, cu totii iubim si suntem iubiti, cu totii ne-am gandit, macar o data, cum e sa ai un copil.

Despre acestea se vorbeste in spectacolul „ Dumnezeu Iubeste”, dar nu numai in timpul lui, ci si dupa aplauze, cand publicul are prilejul sa vorbeasca, timp de 45 de minute, despre Dragoste. Aceasta discutie, intre actori si spectatori, moderata de actrita Magda Catone, este un lucru destul de rar intalnit in teatru. La fel de rar se intampla si ca, la 5 ani de la terminarea facultatii, un grup de actrite, foste colege de clasa, sa se intalneasca pe scena, in spectacol, cu fostii lor profesori.

Asadar, Ana Maria Carablais, Teodora Calagiu Garofil, Tamara Roman sunt tinerele actriye, iar profesorii de clasa, din timpul facultatii, actorii Magda Catone si Tomi Cristin, le-au devenit colegi de scena, fiind, la randul lor, parinti.

Cu Tomi Cristin la timona, cu o distributie perfecta, incluzand aici, alti doi actori care s-au alaturat proiectului, Amalia Ciolan de la Nationalul din Bucuresti si Darius Daradici de la Teatrul Evreiesc de Stat si cu actorul Liviu Cheloiu pe post de producator, proiectul a luat fiinta in Saptaman Mare a Pastilor, intai pe scena si ulterior pe foaie, gazduit fiind de cocheta sala a Teatrului de Arta Bucuresti.

3124