Absolut, cu Marcel Iures
iulie 28, 2014
11:39 am

„Absolut!”, dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga

Distributie: Marcel Iures

Regie: Alexandru Dabija

Durata: 1 h 30 min (fara pauza)

Data: 1 Septembrie 2014

Orele 18:00

Sala: Sala Mare – Sala „Horia Bernea” (Noul Cinematograf al Regizorului Roman)

Spectacol invitat

Absolut fantastic! cu Marcel Iures -Teatru Act

Marile scoli de film isi invata scenaristii si regizorii sa povesteasca. Sa spuna povesti. Cati dintre noi au mai apucat sa auda in copilarie povesti spuse, nu citite? Povestile s-au sfaramat, s-au facut praf si pulbere, s-au risipit in filme, texte de cantece si telenovele.

absolut-afis_micPolemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare.

Dupa rolurile din ”Creatorul de teatru”, ”Ultima banda a lui Krapp” , „Capra sau cine e Sylvia?” si ”Acasa la tata”, Marcel Iures se intalneste cu Ion Creanga. Pentru multa lume va fi o surpriza. Mai putina lume va spune insa: ”Era si timpul!”- Alexandru Dabija

“Regizorul Alexandru Dabija regenereaza umorul lui Ion Creanga intr-un spectacol cu un singur actor. In Absolut!, Marcel Iures joaca draceste si gateste ingereste (fasole la conserva), ii canta lui Dumnezeu in struna la muzicuta si trimite moartea dupa tigari.

Spectacolul e o lectie de tehnica actoriceasca si de stil regizoral, un mix de inteligenta care arunca in aer si Raiul, si Iadul. Alexandru Dabija este un regizor pentru care simplitatea este sinonima cu fantezia, un profesionist care arata, in perioada recenta, ca stie cum sa i apuce de picior pe Dumnezeii literaturii clasice.” – Dan Boicea

1