MEDEA’S BOYS
august 30, 2019
18:00
București

COMPETIȚIE

PRODUCȚIE: Apollo 111

REGIE: Andrei Măjeri

DRAMATURGIE: Ionuţ Sociu + fragmente din Medeea de Euripide

ASISTENȚĂ REGIE: Teodora Petre, Victor Tunsu

SCENOGRATIE: Irina Chirilă

COREGRAFIE: Attila Bordas

LIGHT DESIGN: Marius Niţu

DISTRIBUȚIE: Eduard Trifa, Alexandru Ion, Alex Mirea, Vlad Ionuţ Popescu, Alex Chindriș, Florin Aioane

DURATA: 1h 45 min

Discriminarea de gen a dominat arta, cultura și viața ultimelor milenii “MEDEA’s BOYS”  ilustrează o “demontare” regizorală a legendei Argonauților și Lânii de Aur. Spectacolul aduce în discuție vulnerabilitățile bărbaților, machismul, patriarhatul și misoginismul, toate acestea prin ironie și umor. Universul scenic (reprezentat de un bar cu tematică marină) este populat de o distribuție integral masculină. Aici, câțiva argonauți se întâlnesc pentru a celebra experiența majoră a vieții lor – călătoria mitologică pe nava Argo.

Mitul Medeei este un mit al cărui personaj principal cu greu îşi mai poate regăsi adevăratele sensuri, într-o lume a bărbaţilor, a autorităţii şi puterii. Medeea a rămas de-a lungul secolelor esenţialmente o nomadă, aflată la conjunctura unor mari culturi, sacrificată fiind de jocurile bărbaţilor.

Tăcerile exilaţilor sunt cele mai mari poveşti. Povestea Medeei este în esenţa sa o tragedie intimă a unei iubiri nerecunoscătoare. Acum, Argonauţii, cei care au început acest arhi- cunoscut mit îi sunt datori Medeei cu o reabilitare. Prin spectacolul nostru, încercăm să reabilităm un personaj iconic feminin, operând în interiorul unui grup compact, de bărbaţi, schiţând schimbări şi realizări treptate, pe parcursul producţiei/ reprezentaţiilor.