ASTĂZI MAI BINE NU M-AȘ FI ÎNTÂLNIT CU MINE ÎNSĂMI
august 28, 2019
21:00
București

PRODUCȚIE: Fundația Doina Levința

adaptare după romanul omonim al Hertei Muller

un spectacol de Simona Măicănescu

realizat cu sprijinul: Sanda Manu, Lars Norén și Cătălin Naum

COSTUM: Doina Levința

MIȘCARE SCENICĂ: Silvia Călin

LIGHT DESIGN/VISUALS: Radu Barbu

SOUND DESIGN: Pompilius Onofrei

DISTRIBUȚIE: Simona Măicănescu

DURATA: 1h

Pui niște biletele în buzunarele de pantaloni destinați ‘loturilor pentru export’ și uite cum îti rătăcești viața prin tramvaie care te duc la interogatorii interminabile…

« La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului și la 10 ani de când Hertei Müller i s-a decernat Premiul Nobel, textul își păstrează actualitatea surprinzător. Dramatizarea Simonei Măicănescu vorbește mai mult decât un roman – concentrează într-o picătură de apă dură toate învolburările prozei laureatei Nobel exprimate cu talent pe măsură. Un spectacol care încă stă cu tine după ce ai părăsit sala ». Scrie Carmen Firan  după premiera mondială de la New York care a avut în loc mai 2019.

Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămivorbește despre fiecare dintre noi, captivi în propria noastră oglindă ca într-un zig-zag obsesiv al minții umane supusă încercărilor vremii și vremurilor….  Este un cuțit subtil, neiertător care ne sfredelește abisurile. 

Al meu, s-a răsturnat, de ceva vreme, către cer și mi-a adus curajul de a mă ține iarăși dreaptă pe o scenă. Și-acolo, prin fiecare vorbă rostită, voi saluta cu respect orice femeie din lume care a știut să spună NU umilinței, trădării, nimicniciei. Voi îngâna puterea lor de a supraviețui sau de a muri demn. Pentru că în groapa cu lei n-au fost niciodată singure – au rezistat și au sperat datorită  iubitului, a prietenei mereu alături, sau doar a unei rândunele ce țipă din înaltul cerului :  astăzi începe o nouă zi ! (Simona Măicănescu)