PREMII 2014

 

 Premiul pentru performanță actoricească : Tudor Aaron Istodor, pentru rolurile din Voyeur (regia Claudiu Istodor) şi Carpathian Garden (regia Radu Iacoban) şi Richard Bovnoczki, pentru rolul Mitch din spectacolul Un tramvai numit dorinţă, producţie Unteatru (regia Andrei şi Andreea Grosu).

Premiile constau în cate o tabletă Vodafone, cărţi de la Editura Trei, Editura Nemira, vouchere la Librăria Bizantină şi cursuri de wakeboarding la Zumbaala Wake Park. 

Menţiune: Fără a divulga argumentele și contra-argumentele care au stat la baza deciziilor luate de juriul Undercloud 2014, credem că cel mai important este faptul că a fost premiată performanța actoricească. În actorie, performanţa, dacă şi când o faci, o faci pentru tine, nu pentru juriu. Deși e de genul feminin, performanța a fost, la Undercloud 2014, de partea actorilor. Ar mai trebui reamintit faptul că au fost analizate doar rolurile din concurs, cele jucate în cadrul reprezentațiilor programate în Undercloud 2014 – cu emoțiile de moment, cu tot ce înseamnă specificul unei producții teatrale. Pe afișul Undercloud s-au aflat actrițe extrem de talentate, care au avut roluri extraordinare sau care au în repertoriu creații foarte bune. Balanța a înclinat, de această dată, exclusiv – absolut justificat, credem – în partea masculină. Poate că nici nu ar mai trebui făcută, în viitor, distincția între actori și actrițe. Talentul, inspirația, «lipiciul» la public nu au, până la urmă, nici vârstă, nici gen… Este doar o propunere: acordarea unui premiu (unor premii) pentru actorie, fără ca el/ele să fie anunțat(e) de la început ca fiind destinate fetelor și băieților. Premiu/premii pentru actorie, pur și simplu.

 

Premiul pentru cea mai buna regie: Andrei şi Andreea Grosu, pentru spectacolul Un tramvai numit dorinţă, producţie Unteatru.

Premiul constă  într-un un router şi webcam D-Link, voucher Zumbala Wake Park,  cărţi de la Editura Trei, Editura Nemira, vouchere la Librăria Bizantină şi consultanţă juridică din partea casei de avocatură Sora&Asociaţii. 

 

 Premiul pentru cel mai bun spectacol: Carpathian Garden (scris şi regizat de Radu Iacoban).

Premiul constă într-o campanie de promovare oferită de 23 Communication Ideas, voucher Zumbala Wake Park, consultanţă juridică din partea casei de avocatură Sora & Asociaţii. 

 

  Premiul Juriului: spectacolul 2 liniuţe (scris si regizat de Lia Bugnar).

Premiul constă în găzduirea spectacolului în cadrul stagiunii 2014-2015 în Grand Cinema & More, cărţi de la Editura Trei, Editura Nemira, vouchere la Librăria Bizantină, router şi webcam D-Link, patru abonamente pentru cursuri de tango oferite de TangoTangent. 

 

  Premiul Publicului: spectacolul Vocea umană (regia Sanda Manu), one-woman show cu Oana Pellea.

Premiul constă in produse Dior, cărţi de la Editura Trei, Editura Nemira, voucher la Librăria Bizantină.

 

 Premiul Undercloud a mers anul acesta către un producător: Teatrul Act, primul teatru independent cu sală proprie după 1989, care susține de aproape douăzeci de ani producțiile independente, punând accentul pe dramaturgia contemporană.

Premiul constă într-un router şi webcam D-Link, cărţi de la Editura Trei şi Editura Nemira, vouchere la Librăria Bizantină, produse Dior.

 

Sub deviza „prea multă independenţă nu strică”, Undercloud susţine tinerii artişti şi producţiile independente care promovează teatrul viu, actual şi inedit. Începând cu ediţia viitoare, câştigătorul premiului pentru cel mai bun spectacol al anului precedent va deschide festivalul, astfel că deja ştim cu ce va debuta Undercloud 2015: Carpathian Garden, cu Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor.

 

finantat de
SUSTINUT DE
SPONSORI