Maia Morgenstern, Nora Iuga și Herta Müller weekend-ul acesta la UNDERCLOUD 11

După două zile pline – spectacole, performance-uri și sute de spectatori – e timpul pentru spectacolele-lectură, foarte căutate în festivalul UNDERCLOUD. Și anul acesta ele aduc în prim-plan nume importante precum: Nora Iuga, Herta Müller, Maia Morgenstern și Chris Simion-Mercurian.

Vineri, 24 august, de la ora 21:30 ne întâlnim cu actrițele Maia Morgenstern, Carla-Maria Teaha și Ilona Brezoianu în spectacolul-lectură „Care dintre noi?”, scris de Chris Simion-Mercurian și bazat pe o experiență reală. Autoarea va citi în premieră texte din recenta perioadă care a inspirat-o în acest proiect-mărturisire: experiența post operație, a chimioterapiei și radioterapiei. Lectura va fi însoțită de fotografiile realizate în această perioadă de prietena sa Cătălina Flămînzeanu. Textele împreună cu imaginile sunt baza albumului eveniment CARE DINTRE NOI?, un album ghid atât pentru sufletul celui care trece direct printr-o astfel de poveste dar și al celui care îl/o însoțește. După lectură, autoarea va răspunde întrebărilor publicului împreună cu reprezentantele Fundației Renașterea, organizație pentru sănătatea femeii.

Renumita scriitoare Nora Iuga va fi prezentă pentru prima oară la UNDERCLOUD prin spectacolul-lectură „mai drăguț decît dostoievski”, cea mai recentă carte semnată de ea împreună cu Angela Baciu. În prezența acestora, actrițele Maia Morgenstern și Carla-Maria Teaha vor lectura, în premiera absolută, sâmbătă, 25 august, la ora 19:00, romanul dramatizat de regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian. Nora Iuga este o poetă, prozatoare, traducătoare și membră a Uniunii Scriitorilor din România. În 2007, a primit Premiul Friedrich-Gundolf și a beneficiat de cea mai importantă bursă oferită de statul german unui scriitor străin: Deutscher Akademischer Austausch Dienst. (2009-2010). Printre cele mai importante contribuții ale ei oferite literaturii românești este traducerea operei Hertei Müller.

Duminică, 26 august, de la ora 18:00, o puteți vedea din nou pe actrița Simona Măicănescu în spectacolul-lectură „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, un roman dramatizat în premieră de către Simona Măicănescu, după cartea Hertei Müller. Câștigătoare a premiului Nobel pentru literatură, spune în cartea ei povestea unei tinere persecutate de Securitate în România ultimilor ani de comunism. Povestea poate fi considerată una autobiografică, Herta Müller intrând în perioada comunistă în vizorul Securității după refuzul ei de colaborare. Simona Măicănescu, actrița stabilită de peste 20 de ani în Franța, a lucrat cu regizori cunoscuți, precum Silviu Purcărete, Lucian Pintilie, Tompa Gábor sau Andrei Șerban.

Bilete găsiți la Casa de Bilete ARCUB și online prin mystage sau eventbook.

Spectatorii beneficiază de campania 1+1 susținută de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB- Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Această promoție nu este valabilă și pentru biletele cumpărate online.

Vă așteptăm sub norul nostru!