Încep înscrierile la UNDERCLOUD 2015

UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent, anunță calendarul înscrierilor pentru spectacolele independente care doresc să participe în secțiunea Concurs a ediției 2015.

 17 – 30 IUNIE: ÎNSCRIEREA TRUPELOR

1 – 30 IULIE: PERIOADA DE SELECȚIE

31 IULIE: ANUNȚAREA SPECTACOLELOR SELECTATE

Trupele, sau spectacolele de teatru independent din București, care doresc să participe la UNDERCLOUD, secțiunea Concurs, sunt invitate să se înscrie, pentru etapa de selecție, printr-un e-mail la festival@undercloud.ro.

Mailul de înscriere trebuie să conțină: o prezentare completă a spectacolului, o prezentare a trupei, o înregistrare a spectacolului cu care doriți să participați (se acceptă link către youtube, vimeo sau înregistrarea spectacolului pe CD/DVD depusă la sediul nostru din Intrarea Erou Ion Călin, nr. 4, sector 2, București, între orele 11:00 și 17:00). Dacă spectacolul dumneavoastră se joacă în București, în intervalul 17 iunie – 30 iulie, vă rugăm să ne anunțați prin e-mail, cu cel puțin 5 zile înainte, pentru ca selecționerii festivalului să poată veni la spectacolul dumnevoastră. În această secțiune se pot înscrie spectacole care se joacă în București, începând cu anul 2013.

Numărul maxim de spectacole admise în secțiunea Concurs va fi 10. Candidații acceptați vor fi invitați să joace o reprezentație în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud, în perioada 22 – 31 august.

 Începând de anul acesta, structura spectacolele prezentate la UNDERCLOUD va fi următoarea:

Secțiunea CONCURS. Premiază inovația și selectează originalitatea.

10 spectacole vor compune această secțiune care își propune să premieze inovația și să selecteze originalitate. Sunt vizate spectacole făcute de tineri care conving prin calitate. Selecția nu mizează neapărat pe notorietatea distribuției, ci pe performanța ei.

Secțiunea INVITAȚI este compusă din 5 spectacole din țară și 5 spectacole din străinătate.

UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent a fost inițiat și continuă să funcționeze, după șapte ani de la debut, pentru susținerea sectorului independent de teatru din București. UNDERCLOUD se ghidează, în primul rând, după calitatea spectacolelor pe care le prezintă.

Ediția de anul acesta se desfășoară sub sigla programului european EFFE 2015-2016: Europe for Festivals. Festivals for Europe. Festivalul nostru a primit acest important certificat ca urmare a cooperării internaționale în domeniul artelor spectacolului. Anul trecut au fost prezente la București trupe din Franța, Marea Britanie și Ungaria. Am reușit să oferim astfel publicului bucureștean ocazia să vizioneze spectacole prezentate și la festivalurile de la Edinburgh și Avignon.

Vă dorim succes!