Chris Simion, directoarea Festivalului Undercloud, la Adevărul Live

„Până pe 31 august, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, are loc cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud. Regizoarea Chris Simion, directoarea festivalului, vorbeşte astăzi, la Adevărul Live despre peripeţiile organizării unui festival de teatru independent.

Chris Simion este regizoare şi scriitoare, unul dintre artiştii cei mai implicaţi în mediul teatrului independent şi iniţiatoarea Festivalului de Teatru Undercloud, ajuns la cea de-a opta ediţie şi devenit internaţional. Alături de teatrologul Marius Zarafescu, Chris Simion a realizat selecţia ediţiei din acest an, unde se joacă, timp de zece zile, 33 de spectacole. Un festival care-şi propune calitate, nu cantitate, aşa cum explica regizoarea Chris Simion, Undercloud a crescut de la o ediţie la alta, iar de patru ani este competitiv. De doi ani a devenit internaţional şi a primit label EFFE – Europe for Festival, Festivals for Europe –, un certificat internaţional acordat de Uniunea Europeană. La Undercloud, unde sunt cozi la intrarea în săli, Chris Simion a declarat că-şi propune să aducă spectacole care fac succes de public, dar nu sunt neapărat comerciale.” (sursa: adevarul.ro)

Citeste mai mult: adev.ro/ntqnkw

http://adevarul.ro/cultura/teatru/chris-simion-directoarea-festivalului-undercloud-vine-adevarul-livede-ora-1400-1_55dee54cf5eaafab2cf789c0/index.html