Șase țări invitate la Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD 2016

În 2016, UNDERCLOUD nu sărbătorește doar nouă ani de existență, ci și trei ediții internaționale. Anul acesta, pe lângă spectacolele invitate din România sau cele aflate în competiția #CONCURS, festivalul aduce șase producții teatrale din șase culturi diferite. Spectacole din Anglia, Franța, Grecia, Republica Moldova, Rusia și Israel se vor juca pe scenele de la ARCUB Gabroveni, noua gazdă a Festivalului UNDERCLOUD.

Printre spectacolele din străinătate confirmate la ediția din acest an a Festivalului Undercloud se numără trilogia The Tragedian, un one-man show despre decăderea legendarului actor Edmund Kean, performance-ul isrealian Control Freaks & Moreparticipant la Bienala Internațională de Arhitectură din Veneția și spectacolul de marionete pentru adulți Voix dans le Noir, inspirat de cartea lui Matei Vișniec, Théâtre décomposé ou l’homme-poubelle.

SPECTACOLE

  1. THE TRAGEDIAN, regie: Miranda Henderson
  2. Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal, regie: Slava Sambr
  3. Philoctetes, regie: Sissy Papathanassiou
  4. Voix dans le Noir, regie: Eric Deniaud
  5. One Day We Will All Be Happy, regie: Veaceslav Cebotari
  6. Control Freaks & More, regie: Nimrod Freed

 

UNDERCLOUD se desfăşoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.