IULIUS CAESAR. Fragmente.
august 17, 2018
6:30 pm
București
Sala Mare, ARCUB - Hanul Gabroveni
Google Map

Text: William Shakespeare
Concept și regie: Romeo Castellucci
Distribuție: Gianni Plazzi, Dalmazio Masini, Sergio Scarlatella
Producție: Socíetas Raffaello Sanzio, Italia
Durată: 1h
Spectacol jucat în limba italiană, cu subtitrare în limba engleză

Romeo Castellucci este unul dintre cei mai inovatori și îndrăzneți regizori contemporani, care nu se teme să spargă barierele limbajului și esteticii teatrale. A montat zeci de spectacole care s-au jucat la festivaluri de prestigiu în Europa și în America.
Unul dintre cele mai de avangardă spectacole ale zilelor noastre, Iulius Caesar. Fragmente. pune accentul pe ideea materialității cuvântului, pe disecarea metodelor retoricii convenționale și demascarea lor ca false și neputincioase în a transmite cu adevărat un mesaj.
Specta­colul debutează visceral, cu personajul denumit …vsky ținând un discurs în timp ce are în cavitatea nazală inserat un endoscop, astfel încît organele se văd distorsionat, aproape sexual, trimițând clar la ideea cuvântului ca generator de viață. Iulius Caesar.Fragmente. este un spectacol actual, o recitire a lui Shakespeare prin care se vorbește tăios, dar în același timp voalat, despre pericolul dictaturilor/dictatorilor din prezent și despre cea mai perfidă capcană în care putem cădea – cea a tăcerii în fața pericolului.

Acest spectacol face parte din secțiunea INTERNAȚIONALĂ.