STRETTO
august 22, 2018
20:30
BUCUREȘTI
SALA MARE

SECȚIUNEA INTERNAȚIONALĂ (ROU/GER/PRT)

PORTUGALIA – LISABONA

Direcție artistică, Creație și Interpretare: Romulus Neagu

Scenografie și video: João Dias

Muzică, interpretare live: Ulrich Mitzlaff

Lumini: Cristóvão Cunha

Productie: Intruso, Associação Cultural

Durata: 1 h (cu discuții după)

Coproducție :      Residência   Guelra, Laboratório   de   TranscriaçãoCoreográfica, ArteTotal-Braga, NACO-Oliveirinha și ACERT-Tondela.

Suport: Nicho

Credit fotografie:  José Cruzio.

Premiera: Festival FINTA; Nov. 2014 – ACERT-Tondela

Stretto propune întâlnirea între trei artiști provenind din arii de expresie diferite (dans, muzică și arte vizuale) într-un spațiu comun de observație, căutare și reflecție artistică. Împărtășind și aprofundând idei transversale, trăirile individuale sunt transformate într-un aglomerat de senzații fizice și afective, prin intermediul unui intens univers performativ, inspirat și influențat de poetica lui Paul Celan.

Un om nealiniat. Un om de frontieră, de margine, de limită, care încearcă să extragă din propriul corp căi și direcți. Cu el, nu există nume, dorința de a numi încetează, existența se retrage în abisul esenței nediferențiate, singura cale de evadaredin sine. Limbajul nu va fi direct, ci interiorizat, supunându-se uneimișcări subtile, imperceptibile, ca o slabă și ultimă respirație. Timpul și spațiul sunt altele: de ruptură, de diviziune, de neputință și tăcere. Pe drumul spre tăcere, mișcare se degradează, se dezarticulează, iar sensul se pierde într-un abstract inconstant. Un solo de dans…