CARE DINTRE NOI?
august 24, 2018
21:30
BUCUREȘTI
SALA MARE

ROMÂNIA – BUCUREȘTI

Text: Chris Simion-Mercurian

Fotografie: Cătălina Flămînzeanu

Distribuție: Maia Morgenstern, Ilona Brezoianu, Carla-Maria Teaha, Chris Simion-Mercurian

Bazat pe o experiență reală

Durata: 1h

E un singur pas între texte precum „ai grijă ce-ți imaginezi că s-ar putea săți se-ntâmple” sau „nu te încăpățâna în a rămâne într-o experiență care nu mai este a ta pentru că îți va aduce în schimb multe erori” și o realitate bazată pe decizii – capcană. De cele mai multe ori căutam vina în afara noastra. Uneori vina nici macar nu există. Și de fapt ce e vina? Lipsa de înțelepciune? Lipsa de curaj? Lipsa de adevăr? Orbirea? Dorința de omniprezență? Concluzia mea: schimbă situațiile la timp. Orice amânare atrage după sine dezechilibre pe care trebuie să le plătești, săți le asumi. Schimbarea aduce conflict și durere atunci când nu vrem de fapt să (ne) schimbăm. Când nu rămânem încremeniți în experiențe consumate, suntem liberi și reușim să ne detașăm, să avem perspectiva aqvilei, nu confortul victimei.

Chris Simion-Mercurian CARE DINTRE NOI? este un proiect în două etape. Primul pas: 24 august, în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud, la Arcub Hanul Gabroveni, va avea loc un spectacol-lectură în premieră. Autoarea Chris Simion-Mercurian va citi texte din recenta perioadă care a inspirat-o în acest proiect-mărturisire: experiența post operație, a chimioterapiei și radioterapiei. Lectura va fi însoțită de fotografiile realizate în această perioadă de prietena sa Cătălina Flăminzeanu. Textele împreună cu imaginile sunt baza albumului eveniment CARE DINTRE NOI?, un album ghid atât pentru sufletul celui care trece direct printr-o astfel de poveste dar și al celui care îl/o însoțește. După lectură, autoarea va răspunde întrebărilor publicului.

A doua etapă este romanul CARE DINTRE NOI SUNT EU? care va descrie experiența în adâncimile și culmile ei. „Am ieșit pe plus, acest diagnostic mi-a reamintit ce e esențial, mi-a simplificat viața. Am primit această „boală” ca pe un dar. Nu ca pe o nenorocire. Și am simțit întruna că Dumnezeu e cu mine neîncetat. „Romanul va fi lansat în decembrie, în preajma Crăciunului. Anul trecut pentru Chris Simion-Mercurian Moș Crăciun a fost roz. Anul acesta împărtăsește secretul readucerii lui Moș Crăciun la culoarea sa inițială. Poți să ți-l imaginezi în orice culoare vrei dar el tot roșu are puterea supremă. Și nu pentru că asa e clișeul. Luptă-te să ajungi din nou la esențăși se clarifică totul.”, spune autoarea.